9 del 10 festiu a Benicarló

Avui 9 d’octubre, diada del País Valencià, a Benicarló s’han fet els actes per a celebrar-la. S’ha realitzat la tradicional cercavila pels carrers de la nostra ciutat. La cercavila anava encapçalada per la “Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló”, seguits per la “Colla de Dolçainers de Benicarló”. A continuació, el “Grup de Danses de la Sotà” que han anat ballant durant tot el recorregut. Darrere anaven les falleres de la ciutat, les dames i la Reina de Festes de Benicarló. Finalment, la corporació encapçalada per l’alcaldessa Xaro Mirralles, el tinent d’alcaldia Domingo Roca, la tinent d’alcaldia i portaveu nostra, Marta Escudero, i el Jutge de Pau de Benicarló, Joan Ferrer. Al darrere, la corporació municipal amb representació de tots els partits del consistori. Nosaltre hem tingut als quatre regidors del grup: Marta Escudero, Ximo Bueno, Susana Pérez i Josep Barberà.

En finalitzar la cercavila, ha tingut lloc l’acte més institucional a la plaça Sant Bertomeu amb el discurs de l’alcaldessa i les posteriors fotografies de corporació, falleres i dames de la ciutat. Posteriorment, s’ha realitzat el ball popular amb el “Grup de Danses la Sotà” al centre de la plaça, on ha pogut participar qualsevol persona. Aquests han sigut els actes d’avui, però des del divendres hi havien actes programats per a celebrar el dia de totes les valencianes i valencians. L’exposició “Il·lustres valencians” a l’Edifici Gòtic i anit el concert del grup de rock valencià “Somoking Souls” a la plaça Sant Bartomeu, que va ser tot un èxit amb gran afluència de públic que va fer vibrar a tots els allí presents.

L’acte d’avui ha sigut un exemple de respecte per part de tots els allí reunits, excepte d’algunes persones que han increpat a membres de la nostra llista quan han passat per davant, pel signe polític que hi representen.

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari