BENICARLÓ, CIUTAT QUE BATEGA

El Butlletí Oficial de la Província ha publicat la licitació de la redacció d’un Pla especial que suposarà la protecció del centre històric i posarà en valor aquest espai original de la ciutat. El Pla proposarà mesures de recuperació del teixit socioeconòmic de la zona i servirà de base per a poder activar ajudes a la rehabilitació.

L’alcaldessa de Benicarló ha anunciat que s’ha publicat al BOP la licitació de la redacció del Pla especial de protecció, conservació i rehabilitació del centre històric de Benicarló, un projecte que suposarà la protecció arquitectònica del nucli antic de la ciutat i que regularà urbanísticament i econòmicament la zona emmarcada pels anomenats carrers de la Volta (els que delimitaven el nucli urbà primitiu): carrer del Carme, carrer d’Olivella, carrer de Joan Carles I, plaça del Mercat Vell i carrer de Ferreres Bretó.

Aquest Pla  permetrà recuperar i planificar el nucli històric de Benicarló i posar en valor alguns dels principals elements turístics i patrimonials de la nostra ciutat. el Pla suposarà millorar les condicions actuals de la zona, recuperar la imatge d’una ciutat mediterrània, amb els seus residents, activitat econòmica, cromatismes, tipologia de cases i fins i tot amb la possibilitat de generar algun nou espai lliure.

El pla tractarà de recuperar el patrimoni edificat tradicional, evitant elements aliens a l’edificació tradicional, i proposarà mesures de recuperació del teixit socioeconòmic de la zona, de forma que el centre històric recupere la tradicional forma de vida residencial, tractant d’evitar la degradació dels immobles tradicionals.  Inclourà també una proposta d’integració del centre històric amb la via natural de comunicació amb la mar, a través de la rehabilitació de façanes del carrer del Crist de la Mar. Per al 2018 s’espera que estiga enllestit el projecte per poder-lo presentar a la ciutadania, de manera que el 2019 es puga començar amb les actuacions.

L’import de la licitació és de 48.400 euros (IVA inclòs) i el termini de presentació de propostes finalitza el 28 de març.

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari