Benicarló i Vinaròs integraran un laboratori social per a racionalitzar, planificar i impulsar les polítiques socials

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat la posada en marxa d’un laboratori social en l’àrea formada per Benicarló i Vinaròs per tal de racionalitzar la política social i crear un nou model de serveis socials que s’adapte a les necessitats i a la realitat de les persones.

El projecte, que comptarà amb la participació activa de la Universitat Jaume I, naix de la voluntat de transformar els serveis socials actuals en un model estructurat, sòlid i efectiu que permeta construir espais d’investigació, formació i innovació i avaluar polítiques i recursos que es puguen aplicar al territori.

Aquesta oportunitat ve donada, en part, per les realciones d’ambdues poblacions arrel de posar en marxa l’estratègia EDUSI. Gràcies a això es dotarà a la comarca de recursos innovadors en investigació social. La nostra portaveu i regidora de Benestar Social ha destacat que «a banda de continuar oferint l’atenció primària, aquest nou repte ens permetrà posicionar-nos com un referent territorial en matèria d’innovació social i col·laborar amb un paper protagonista en la construcció i el desenvolupament del nou model de Serveis Socials».

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa es pretén millorar les polítiques en matèria de serveis socials dotant als professionals de recursos, eines i informes actualitzats de les necessitats de la ciutadania per a poder implantar els programes i recursos més adients. El de Benicarló i Vinaròs serà un dels tres laboratoris socials que es posaran en marxa a tot el País Valencià, un a cadascuna de les demarcacions provincials.

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari