Miquel Iruela perfil-facebook
Nascut i criat a Benicarló l'any 1992, cursa els seus estudis primaris al CEIP Marquès de Benicarló i la secundària a l’IES Ramon Cid d’aquesta localitat. En acabar el batxillerat, marxa a estudiar al Principat, on es gradua en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona l’any 2014. S’especialitza en disciplines com la sociolingüística, la política i la planificació lingüístiques, la pragmàtica i l’anàlisi del discurs.

Actualment estudia el Màster Universitari en Professor/a d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat a la Universitat Jaume I de Castelló i realitza pràctiques docents a l’IES Ramon Cid de Benicarló. En aquesta segona etapa acadèmica, ha establert la seua línia d’investigació al voltant de planificació lingüística, les ideologies lingüístiques i l’ensenyament de llengües en entorns multilingües.

La seua formació inclou també estudis de guitarra clàssica al conservatori Mestre Feliu. Com a guitarrista, ha col·laborat en diverses ocasions amb el col·lectiu estellesià Rodonors Invictes, oferint recitals a Benicarló, Terrassa i Barcelona.

L’any 2014 entra a treballar com a crític musical, redactor, corrector i coordinador territorial de les comarques del nord a la revista de música en valencià Sons de Xaloc.

En el terreny associatiu, és membre de la Banda de Bombos i Tabals “La Salle” de Benicarló des del 2004 i soci de la Penya Tararots des del 2009. És militant d’Esquerra Repúblicana del País Valencià des del 2011 i secretari d’organització local de la formació.