Diari de campanya. Dimarts 19 de maig

Avui he declinat participar al debat de TVMaestrat en representació de Compromís-ERPV. No podíem compartir un espai on s’escoltarà un discurs basat en l’odi i la intolerància. És la nostra manera d’expressar la repulsa i condemna cap al feixisme al nostre poble. És per això que minuts abans de començar el debat, he fet arribar esta carta, que reprodueixo a continuació, als moderadors del programa:

“Compromís – Esquerra Republicana Benicarló declina la seua participació en el debat organitzat per TV Maestrat. Agraïm a este mitjà de comunicació la seua neutralitat i professionalitat a l’hora de convidar a totes les candidatures aprovades per la Junta Electoral a Benicarló i en cap moment els fem responsables de la nostra absència esta nit.

Compromís – Esquerra Republicana no participarem esta nit al debat perquè és l’única forma, dins d’esta campanya electoral, de condemnar i mostrar la nostra repulsa cap a Democràcia Nacional, un partit polític que utilitza la xenofòbia i la intolerància com a línies bàsiques del seu programa electoral. Estem tan lluny ideològicament i humanament d’este partit que creiem l’intercanvi d’idees amb ells no ens porta enlloc. No volem compartir un espai on es podrà escoltar un discurs basat en l’odi i la persecució cap al col·lectiu immigrant.

La memòria és quelcom que hem de tindre ben viu i despert. És la falta de memòria el que, de vegades, ens pot portar a cometre certs errors que ja van ser comesos en el passat i que, si haguérem perdut uns instants mirant arrere, tal volta no els haguérem comés.
La condemna cap al feixisme és necessària. Tenim l’exemple de territoris europeus on no s’ha aïllat l’extrema dreta i ara són un problema seriós per a la salut social dels pobles. Els partits totalitaris ens porten a una fractura social, molt greu, com va passar a Alemanya o com intenten que passe a Grècia.

Nosaltres volem ser coherents amb els nostres ideals, responsables amb el futur del nostre poble. El discurs basat en odi i intolerància no tenen cabuda en el joc democràtic. Democràcia per a nosaltres significa igualtat, respecte i tolerància, sense cap menyspreu ni humiliació.
Agraint de nou la invitació de TV Maestrat, reiterem que no podem, com a demòcrates, compartir taula amb aquells que empren el discurs de l’odi per guanyar vots”.

Ens veiem ben prompte, Benicarló.

Marta Escudero

Candidata a l’alcaldia

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari