Nou d’octubre ple d’actes culturals, per a tots

El 5 d’octubre a les 10 hores començaran els actes del 9 d’octubre a Benicarló amb l’arribada de la flama del CORRELLENGUA. El seu recorregut serà: Mucbe, la plaça de la Constitució i la plaça de Sant Bartomeu. Allí es realitzarà la lectura del manifest en defensa de la llengua i una actuació teatral per als més menuts a càrrec de Món d’Animació. Totes les escoles de Benicarló hi participaran, i els usuaris del Centre Ocupacional Maestrat IVAS (Institut Valencià d’Acció Social).

El dia 6 a les 20 hores tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Il·lustres valencians il·lustrats» basada en el llibre del mateix títol de Migue Martí i Judith Coronado, a l’Edifici Gòtic. Fins al dia 22 la podreu visitar. L’exposició mostra en una sèrie d’il·lustracions modernes i trencadores de personatges valencians nascuts en el segle XIX i el XX que han destacat en l’art o la cultura. També podrem gaudir dels dos autors, ja que oferiran una xarrada sobre l’exposició en el moment de la inauguració. El divendres 20 a les 20 hores, amb el títol «Els rostres femenins a la nostra història» Judith Coronado oferirà una xarrada al Mucbe.

També s’ha programat la visita a la Fundació Carles Salvador de Benassal, dins del marc de l’exposició «Viatja llibre/Viatja lliure», on es podrà veure l’última casa on va residir el mestre, escriptor i gramàtic. L’excursió és dissabte 7 a les 9 hores i les inscripcions són gratuïtes i s’han de reservar fins al 5 d’octubre al Mucbe, per mail correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org o bé per telèfon 964 46 04 48.

El diumenge 8 a les 22.30 hores tindrà lloc el concert gratuït del grup de rock valencià Smoking Souls a la plaça de Sant Bartomeu. El dia 9 a les 10.00 hores s’ha programat la Marxa popular ciclista pels carrers de la ciutat, amb sortida des de la plaça de la Comunitat Valenciana.

Els institucionals tindran lloc dilluns dia 9. Començarem a les 11.30 hores què és quan s’ha programat la cercavila. La sortida serà des de l’Ajuntament i amb l’acompanyament de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Danses la Sotà. El final de la cercavila serà a la plaça de Sant Bartomeu, on tindrà lloc l’acte institucional a les 12 hores.

 

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari