Opinió: Benicarló serà d’esquerres o no serà

3Ja estem en plena campanya electoral i, per tant, deixen que em permeta -des del meu humil punt de vista- analitzar els resultats que, poc o molt, s’albiren a l’horitzó sobre com pot quedar l’ajuntament de Benicarló a partir del proper dia 24.

L’opinió pública -i, fins i tot, en alguns casos, la publicada- coincideixen amb que el PP perdrà l’aclaparadora majoria absoluta que la llei d’Hondt li va atorgar les anteriors eleccions. I ja anava sent hora. Els representants d’aquest partit enfangat de corrupció fins les orelles pareix que no seran capaços d’igualar els resultats, i un servidor se n’alegra. De fet, que aquells que amb la seua gestió han enfonsat aquest país i ens l’han deixat sense una Caixa i sense un duro als calaixos ara venguen el seu candidat com a «gestor i no polític» és, si més no, de vergonya aliena.

Aquesta pèrdua de vots del PP -que, encara així, és probable que continue sent la força més votada- obre la possibilitat que la resta de llistes progressistes majoritàries -com a mínim-, PSOE i Compromís-Esquerra Republicana formem una nova majoria que puga revertit la nefasta política del PP encapçalada per Marcelino Domingo.

Tanmateix la política benicarlanda -tot apunta- comptarà amb un nou actor que ja fa temps que és conegut del Sénia en amunt: Ciudadanos. Aquest partit, del qual formen part persones que han compartit -com a mínim- abraçades i felicitacions amb cada victòria del PP, és un element de distorsió en aquesta esperança del canvi de la que parlàvem adés. Al Principat de Catalunya s’han retratat com a una força reaccionària que ha votat en contra de mesures socials, que s’ha negat a condemnar el franquisme i que ha amagat els seus propis casos de corrupció, per no parlar de la seua profunda aversió a la normalització de la nostra llengua -de la qual, per cert, en neguen la unitat. Encara així, tracten de vendre’ns un projecte suposadament «progressista».

Aquest partit, deia, intentarà governar. Però es troba amb un problema, el seu aliat natural, el PP, està molt desprestigiat i és possible que la baixada de vots que li espera a Mañá no els permeta sumar majoria. Si això ocorre, giraran els ulls cap al PSOE que -com estem veient a Andalusia o, més aprop, a l’entrevista que li feren a Xaro Miralles- no s’ha manifestat en cap moment contrari a pactar-hi, però aqueixe pacte ni representarà un canvi, ni serà d’esquerres.

L’única possibilitat de canvi en profunditat, d’esquerres i valencianista, passa per un govern municipal on Compromís-Esquerra Republicana siga determinant, on un gran resultat de la nostra coalició puga evitar que el PSOE caiga víctima -com fa tot sovint- dels cants de sirena d’un govern de gestió de molles amb la dreta.

Nosaltres, Compromís-Esquerra Republicana ens comprometem, si el nostre vot és decisiu, a garantir una majoria d’esquerres. Poden dir el mateix els altres?

Josep Barberà

President d’Esquerra Republicana de Benicarló i núm 3 de la candidatura Compromís-Esquerra Republicana.

About Author

Connect with Me:

Afegir Comentari